През миналата година крадци, вандали, некадърни и невнимателни шофьори са отмъкнали и изпочупили

...
През миналата година крадци, вандали, некадърни и невнимателни шофьори са отмъкнали и изпочупили
Коментари Харесай

АПИ: над 1200 пътни знака са откраднати и изпочупени за година

През предходната година крадци, вандали, некадърни и невнимателни водачи са отмъкнали и изпочупили 1269 пътни знака, сочи печалната статистика на Агенция " Пътна инфраструктура ".  Щетите на територията на цялата страна надвишават 600 хиляди лв. ”, разгласи инж. Людмил Янев, началник на регионалното отделение на АПИ в Разград.

Данните бяха изнесени във връзка на следващата вандалщина - незнайни причинители нарязаха и откраднаха 20 знака край Разград. Те били поставени по еднокилометрова права в северната индустриална зона, с цел да указват рискови завои и места с липса на добра видимост. 

„ При обикновен обход на чиновници излиза наяве, че изчезналите знаци са отрязани с ъглошлайф. Надявам се пунктовете за вторични първични материали да не одобряват тези знаци. Повече от тях са насочващи стрелки ”,  изясни инж Янев пред Nova. За случая е подаден е сигнал в полицията.
  
В зимната конюнктура знаците са от извънредно значение, по тази причина най-късно до месец те ще бъдат възобновени, дават обещание от пътното ръководство.

 

Досега не е известно полицията да е разкрила крадци на пътни знаци и табели. Апашите нормално ги отмъкват поради метала и ги предават в пунктове за вторични първични материали. Контролът върху търговците на скрап сякаш беше крепко затегнат точно поради рисковите обири на железни произведения (жп релси, медни кабели и др.). Но очевидно и в този момент се намира кой да изкупува пътни знаци и табели. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР